Разтревожена от системния тормоз в училище, деветгодишно момиче от Шилонг, Индия

...
Разтревожена от системния тормоз в училище, деветгодишно момиче от Шилонг, Индия
Коментари Харесай

9-годишно момиче създаде приложение за анонимно оплакване от тормоз

Разтревожена от систематичния тормоз в учебно заведение, деветгодишно момиче от Шилонг, Индия ​​разработи мобилно приложение, което дава опция за анонимно съобщаване на сходни произшествия пред управляващите.

Ученичката от 4-ти клас, споделя, че се е заела със задачата да откри решение на заканите, откакто те почнали да оказват сериозен отрицателен резултат върху самата нея, оповестява gadgetsnow.

" Преживях издевателството в учебно заведение още от яслата. Това ми повлия. Толкова доста го намразих, че постоянно търсех решение. Никое друго дете не би трябвало да претърпява същото ", споделя M. Майоу.

Приложението, което скоро ще бъде налично в Гугъл Play, разрешава на жертвите, които не желаят да разкриват самоличността си, да оповестяват за издевателството на управляващите, учители, настойници и другари.

" Потребителите могат да дават детайлности за случаите, в това число името на побойника, и да изпращат известията на други засегнати лица. Това разрешава на управляващите да подхващат нужните дейности ", изясни 9-годишното момиче.

Усилията й бяха оценени от държавния министър на образованието Лакмен Римбуи, който сподели, че момичето израства като един наистина отговорен жител.

Проучване за 2017 година, извършено от The Teacher Foundation, в асоциация с WATIS установи, че 42 % от децата в Индия са жертва на тормоз в учебните заведения. Отчитайки опита си, деветгодишното момиче сподели, че група студенти един път се нахвърлили против нея и помолили други съученици да я бойкотират.

" Единият от тях ми бе настъпил ходилата без да имам опция да се движа ", сподели тя, настоявайки, че някои от приятелите ѝ също са се сблъскали с сходни компликации в един или различен миг.

Майката на момичето показа, че то е записало курс за разработка на приложения през септември предходната година и е добило уменията за създаването на приложението в границите на няколко месеца. " Тя посещава курсовете по един час всеки ден. Преди да разберем, тя беше измислила 40 приложения ", споделя майката.

Майоу се надява, че ще бъде измежду младите специалисти по шифроване в Индия и желае да завоюва стипендия за пътешестване до Силиконовата котловина, с цел да се срещне с вложители.

" Създадох още едно приложение, което ще помогне на клиентите в нашия курорт да поръчват храна без човешка интервенция. Има няколко други приложения, върху които работя... Надявам се, специалистите ще вземат под внимание моята работа ", споделя момичето.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР